Våra tjänster

Tegeltak

Ett klassiskt tegeltak är ett av de vanligaste alternativen våra kunder brukar välja. Eftersom att tegel är ett material som är helt natrurligt, blir det på så sätt också ett perfekt val för den miljömedvetna individen. En annan fördel med att välja ett natruligt tegeltak är att det åldras väl med åren, efter att taket exponeras för vädret patineras pannorna vilket resulterar i ett av det absolut snyggaste taken man kan ha!

Att arbete med tegel är oftast lätt att lägga på plats tack vare den låga vikten materialet har, detta gör även att det ligget ytterst säkert. Man brukar estimera takets livslängd till minst 40 år, detta gör ditt nya tegeltak till en långsiktig och hållbar investering som definitivt kommer att ge ditt hem ett imponerande yttre utseende i många år framöver.

Avslutningvis kan det vara bra att titta på de olika tegeltaken marknaden har ett erbjuda, eftertanke resulterar i ett tak som passar just ditt hus. Självklart hjälper vi på Lundstakproffs dig att hitta rätt om så önskas!

Staffanstorp före takläggning Staffanstorp efter takläggning
Holmby före takläggning Holmy efter takläggning

Plåttak

Trots att de mer traditionella takmaterialen, såsom tegel , länge har dominerat den svenska marknaden har plåttaken blivit allt mer vanliga. Den växande populariteten och efterfrågan av plåttak kan kopplas till dess två avgörande fördelar. Dessa två är nämnligen att det både är enklare att lägga ett plåttak än t.ex ett tegeltak, det väger även betydligt mindre än dess föregångare. Fortsättningsvis så kan det även oftast monteras direkt på ditt gamla tak, något som både sparar tid och pengar!

Hållbarheten för den här typen av tak brukar estimeras till 20 år, vilket talar för den långsiktiga investeringen. Renoveringen av ett plåttak är också väldigt tacksam, man talar främst då om renovering genom bättingsfärg. Detta ger inte bara taket ett fräscht och nytt utseende, utan fungerar som ifyllnad av mindre repor. Vidare är även takplåt ett perfekt material för att motstå luftföroreningar, där kan det ses som det självklara valet i trafiktäta områden!

Betongtak

Vi på Lundstakproffs har åsikten att betongpannor rent allmänt är det absolut billigaste alternativet för dig som vill ha ett nytt tak. Betong är ett av marknadens starkaste material, trots sin hållbarhet är det även väldigt lätta hanterat.

Det stora utbudet av betongpannor, diverse färger och ytbehandlingar, som marknaden har att erbjuda gör det enkelt för dig som kund att hitta det perfekta taket för just ditt hem! Vidare är även livslängden på ett betongtak lång, förutsatt att både underlgastaket och underarbets gjort noggrant, vilket ännu är en av anledning att kontaka Lundstakproffs. Betongtaken håller sin funktion i 35-40 år.

Precis som tegeltak är betongtak ett naturligt material som endast består av sand, vatten, cement, järnoxidpigment och vattenbaserad färg.

Staffanstorp före takläggning
Holmby före takläggning

Papptak

Papptak har funnits sedan 1800-talet och används främst som ett underlag för husets riktiga tak. Ursprungligen behövdes papptaken underhållas med tjära minst en gång om året, idag består det vanligtvis av polyesterfilt som blivit behandlat av polymermodifierad asfalt. Detta leder till mindre underhåll och alla nackdelar som tjära medför. Tack vara materialets billiga kostnad och lätta montering är papptak idag väldigt vanligt i att se på Svenska hem och byggnader.

Vi på Lundstakproffs burkar rekommendera papptak till mindre byggnader som har en låg lutning på taket. Vidare så är det även, som tidigare nämnts, ett lätt hanterligt och billigt material, som tillskillnad från andra taktyper klarar av att placeras närapå tak av den plattare typen.

Tackpapp är relativt känsligt för både hårdare väder och vind och vid lägre temperaturer kan det behöva förvärmning. Förvärmningen behövs eftersom att takpappets självhäftande klister kan släppa. Detta lägger stor vikt vid monteringen, därför är det både bekvämt och säkert att vända sig till Lundstakproffs om du funderar på ett nytt papptak!